Четвер, 09.05.2024, 06:42
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2013 » Вересень » 27 » "Збитий льотчик" чи "мертва петля" освіти Доманівщини?
12:54
"Збитий льотчик" чи "мертва петля" освіти Доманівщини?
           «Збитий льотчик» чи «мертва петля» освіти Доманівщини?

 «Збитим льотчиком» називають людину ,яка в своєму житті мала можливість щось зробити на своїй посаді, але через брак здібностей так нічого путнього і не зробила.

Жаль ,що уже три роки, освітою нашого району керує ось такий «збитий льотчик». Я памятаю ,як у 1990 році після закінчення історичного факультету педагогічного інституту прийшов у школу Дудко С.М. ,став учителем історії. Пам”ятаю як йому було важко знайти спільну мову з дітьми і в 1991 році він втік- почав працювати тренером з гандболу в дитячо-юнацькій спортивній школі. Там був навіть директором. Попрацював три роки – втік і звідти .Пробував себе як тренер, у м. Южному та в Росїї. Втік і звідти. Бо звик працювати тільки там ,де щось «дзеленчить». І ось такого «досвідченого» діяча освіти призначають начальником відділу освіти Доманівської райдержадміністрації. Замість того, щоб розвивати освітню галузь, новий начальник почав ділити працівників освіти на своїх та чужих.

 У статті «А чи є директор?» (газета «Трибуна хлібороба» від 26.09.2013). Дудко С.М. пише про значні зміни в освіті району . Все позитивне – це він зробив , а все що погане - хтось інший.

«За результатами обласних олімпіад та МАНу наш район на 3 місці після м. Миколаєва та м. Южноукраїнська, – пише автор статті. Та чомусь не згадує , що половина переможців – це учні Доманівського РНВК.

«Збільшився відсоток учнів ,охоплених гуртковою позашкільною  освітою,що дало можливість у 2013р. отримати додатково від держави близько 1млн. гривен,-пише пан Дудко. Та чомусь не пише ,що це збільшення відбулося за рахунок створення «Центру дитячої та юнацької творчості» на базі нашої школи. Не пише він також , що із цього 1млн.грн. тільки 850 тис. грн. пішло на наш навчальний заклад , а решта використано на розсуд начальника відділу освіти .

 Згадує автор статті будівництво Богданівської ЗОШ , але мовчить ,що  у 2009 році здано і новий корпус у нашій школі.

 Правий Дудко в тому ,що «будівля їдальні в передаварійному стані ,в аварійному стані актовий зал. Спортивний зал жахливий , потребує ремонту система опалення двох навчальних корпусів , шкільний автобус більше 9-ти місяців на ремонті». Але все це дякуючи «мудрому»керівництву Дудка. Ось уже три роки на поточний ремонт не виділяється ні копійки . Те ,що можна було відремонтувати за малі кошти, через рік вимагає великих витрат.

Тільки Дудко може виділити майже 100тис. грн. на ремонт системи опалення корпусу в Доманівській ЗОШ  №2, де не навчається жодної дитини і не виділити ні копійки на  такий ремонт у корпусі №3 в нашій школі,де навчаються 179 учнів 1-4 класів. Ще років зо два такого керівництва і будемо мати ще більш жахливі наслідки .

 Що могли ,ми робили . Наприклад , в 2010 р. розпочали реконструкцію пришкільного гуртожитку,де знаходиться їдальня, за кошти ,які виграли ,ставши переможцями Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування . А щоб відремонтувати спортзал ,якому вже 50 років, потрібно більше 1 млн. грн. Своїми силами розпочали ремонт роздягалень . І шкільний автобус ПАЗ ,якому 7 років , потребує капітального ремонту – а це щонайменше 70 тис. грн.,а не 5 тис.грн., як виділив пан Дудко на два автобуси.

 Дійсно ,школа має 41.2га гарної землі . У 2011 році Миколаївський проектно-технологічний центр «Облдержродючість» провів аналіз грунтів нашого поля ,і зробив висновок ,що там змитий родючий шар грунту і землю можна використовувати тільки під багаторічні насадження . Тому і був закладений шкільний сад. У 2012р. висаджено виноград ,яблука,горіхи.Начальнику відділу освіти вже сьогодні хочеться їсти яблука ,але сад почне плодувати через три роки – у 2015р. А зараз сад охороняється і обробляється . Всупереч знову ж таки Дудку , який наполягає на скороченні сторожа та не допускає введення посад агронома та садівника ,які є в типових штатах ,затверджених Міністерством освіти і науки .

У нас є договір про спільний обробіток землі з фермером ,який допомагає обробляти сад . За це використовує 10 га землі та вносить за це плату на спец-рахунок школи.

 Начальник відділу освіти підрахував скільки грошей можна одержати з лазні ,але чомусь мовчить ,що три роки не виділяє ні копійки на лампочки ,водопровідні крани у шкільних туалетах , віник чи відро та інш. Це що з неба повинно впасти?

 Пан Дудко дорікає ,що 87.2% коштів РНВК іде на зарплату ,так хочу йому нагадати ,що в освіті району ,якою він керує ,цей показник складає 89,1%,а 5 років тому було 87.8%. Кількість працівників у школі встановлює ,на щастя,не Дудко,а Міністерство освіти . У нас немає ні однієї посади ,яка б була введена понаднормативно.При цьому на одного працівника в нашій школі і Центрі дитячої та юнацької творчості припадає 5 учнів , а по району -3,7 . То де ефект кращий ?       

 За останні роки школа пережила декілька ревізій та перевірок – планових ,позапланових ,на замовлення та інш. Так ,є порушення . Порушень немає тільки у таких ,як Дудко .Але в нас немає привласнення ні коштів ,ні майна .У 2012 році Державна фінансова інспекція в Миколаївській області звернулася до голови Доманівськоі райдержадміністрації розглянути доцільність перебування на посаді директора Богдана В.В. Але за що ?

За те ,що  було взято для   школи 10 компютерів без грошей у кошторисі закладу .Дякую депутатам районної ради ,що підтримали виділення коштів на ці компютери – ними зараз користуються і учні ,і вчителі.

І вже зовсім погано у пана Дудка з арифметикою ,там де він оперує цифрами –суцільна брехня і перекручування . Саме він вільно трактує чинне законодавство щодо діяльності шкіл . Підтвердженням цього є рішення Доманівського районного суду від 23.02.2012року ,яким визнається протиправним наказ начальника відділу освіти «Про оголошення догани Богдану В.В.» «за порушення фінансової дисципліни ». Суд визнав цей наказ неправомірним і скасував його.

 Підтвердженням вільного трактування Дудком чинного законодавства є наказ обласного управління освіти №77 від 02.02.2012р. «Про результати перевірки звернення по відділу освіти Доманівської райдержадміністрації». За результатами цього наказу начальник управління освіти В.В.Мельніченко написав листа (597-08 від 06.02.2012р.) голові Доманівської райдержадміністрації: «Враховуючи вищевикладене ,управління освіти і науки облдержадміністрації просить визначити міру відповідальності начальника відділу освіти Доманівської райдержадміністрації Дудка С.М.

 Підтвердженням вільного трактування Дудком чинного законодавства є рішення Доманівської райради «Про звіт начальника відділу освіти райдержадміністрації щодо виконання програм соціально-економічного розвитку та бюджетних призначень»(9.07.2013р.),де сказано : «Звернути увагу на недостатню роботу начальника відділу освіти райдержадміністрації по раціональному та ефективному використанню бюджетних коштів ».

 Пан Дудко вказує ,що витрати РНВК на одного учня склали 11699грн. Це брехня ,поділіть 5728204,59грн. касових витрат за 2012 рік по КЕКВ 07021; 070807 на 546 учнів і отримаєте 10491,2грн.А по району витрати на одного учня складають 10765,9грн. (27679086,68грн:2571 учень= 10765,9грн.) При цьому школа втрачає на одному учневі 274,7грн.,а на 546 учнів це 149986,2грн. Ось вам і поточний ремонт одного із корпусів.

А тепер щодо дудківського «а чи є директор?»

27липня 2011 року Міністерство освіти і науки видало наказ «Про проведення Всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів України »,де перелічено школи –учасниці експерименту ,там є і наша школа . Керівник цього проекту професор Найдьонова Любов Антонівна знає директора Богдана В.В,а «збитий льотчик»-- ні .

23 листопада 2011року вчена рада Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти прийняла рішення : «Схвалити та впровадити в практику : авторську модель художньо-естетичної освіти і виховання учнів Доманівського РНВК ( директор Богдан В.В.)»

Так що в МОІППО директора знають ,а «збитий льотчик»-- ні.

 3 серпня 2011 року в листі на ім.я Дудка (№02-15/499) директор Інституту обдарованої дитини Національної Академії педагогічних наук України Камишин В.В, пише : «Інститут обдарованої дитини згідно з договором про співробітництво постійно співпрацює з Доманівським районним навчально-виховним комплексом (директор Богдан В.В,),здійснює методичний ,інформаційний та координаційний супровід»

 Так що в Інституті обдарованої дитини директора знають а «збитий льотчик»--ні.

29 березня 2013 року управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації видало наказ №273 «Про затвердження рішення Миколаївської регіональної експертної ради з ліцензування та атестації закладів освіти «,де сказано :»Визнати атестованим з відзнакою загальноосвітній навчальний заклад та видати йому свідоцтво про атестацію встановленого зразка терміном на 10 років : - Доманівський районний навчально-виховний комплекс «Дома нівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1- Центр дитячої та юнацької творчості»

В управлінні освіти  знають результати роботи педагогічного колективу і директора,а «збитий льотчик» -- ні .

18 червня 2013 року директор Богдан В.В, звітував перед педагогічним колективом та батьківською громад ськістю і збори одностайно оцінили роботу директора на відмінно. Бо вони знають і розуміють ,що директор зумів зробити все від нього залежне,щоб школа успішно працювала,а «збитий льотчик» -- ні.

Розуміння того ,що в освіті Доманівщини за останні три роки коїться щось не те ,є у вчителів ,батьків,громадськості.Уже в 2011,2012 роках директори Доманівського РНВК, Доманівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Мостівської ЗОШ І-ІІІ ст., Прибузької ЗОШ І-ІІІ ст.. зверталися до голови Доманівської райдержадміністрації та голови Доманівської районної ради: « Звертаємося до Вас з проханням звернути увагу на ситуацію ,яка склалася в освітній галузі району».

Начальник відділу освіти згадує і політичну складову . Яка може бути тут політика?

Держава за останні три роки збільшила фінансування наших шкіл на 5,5 млн. Як таку політику не підтримувати ? Але вчителям не зрозуміло ,чому при надходженні цих коштів у розпорядження Дудка їх не вистачає на виконання державних гарантій щодо підвищення кваліфікації, гідної оплати за високі досягнення і т.д. Чому до призначення Дудка ці кошти були , а потім десь зникли?

Ми підтримуємо ініціативи Президента України щодо освітньої галузі. У порівнянні з 2012 роком у Центрі дитячої творчості на 400 збільшилася кількість вихованців ( в основному за рахунок Богданівської ,Мостівської, Сухобалківської , Козубівської , Прибузької шкіл).

У нас вибудована чітка система роботи з обдарованими дітьми,про що наголошує Президент України.

Своєю щоденною працею педагогічний колектив та директор школи роблять свій посильний внесок у розвиток нашого суспільства.

А «збитий льотчик» сам ніколи не навчиться літати і інших змушує плазувати.

Богдан В.В. –директор Доманівського РНВК.

Переглядів: 1595 | Додав: Svetik | Рейтинг: 4.0/7
Всього коментарів: 2
2 Сафат  
0
Богдану добре підтримувати ініціативи Президента;він має роботу,посаду,а ті вчителі де з ініціативи цього ж Президента позакривали школи,не мають роботи.А діти ще досвіта встають на автобус,щоб добратися до школи.По дорозі не раз терплять знущання старшокласників.Про Дудка взагалі мови немає.це типовий представник ПР на місцях:наглий,хижий,тупий,жадібний,не патріотичний,не професійний,брехливий,ледачий і "хвацький на руку".4DK

1 Сафат  
0
Бандити всі троє:що Богдан,що Дудко,що Президент України!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz