Четвер, 09.05.2024, 22:25
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 47
Гостей: 47
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Відкритий лист
16:34
Відкритий лист

Відкритий лист

педагогічного колективу та батьківської громадськості Доманівського РНВК «Доманівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – Центр дитячої та юнацької творчості» начальнику відділу освіти Доманівської райдержадміністрації Дудку С.М.

Ми, члени педагогічного колективу, представники батьківської громадськості обурені статтею «А чи є директор?», надрукованою у районній газеті «Трибуна хлібороба» 26 вересня 2013 року.

Проймаємося співчуттям до Вас, Сергію Михайловичу, як людини, яка так дріб’язково мислить і не знає, чи є директор у відомстві, яким доручено опікуватись «очільнику освіти в районі».

Обливаючи брудом керівника найкращої школи в районі, Ви цілеспрямовано принижуєте і кожного з нас. Хто дав Вам на це право?

Ми вже досить терпіли від Вас принижень. Держава дала нам освіту, довірила найдорожче – дітей, а Ви після марафону по гандбольних майданчиках України та Росії, зайнявши крісло начальника відділу освіти, дозволили собі «полювання» на освітян, щоб зруйнувати наші починання. За Вашою вказівкою по три працівники відділу освіти приходило на одне заняття гуртка. Зрозуміло, не надати методичну допомогу, а розтоптати нашу працю та здобутки.

Вже не витримували ні діти, ні батьки, говорячи: «Та скільки вже нас будуть перевіряти?»

Ви і по судах нас водили, але довести свою правоту не змогли.

Надрукована стаття однобока, неправдива, висвітлює те, що Вам здається вигідним для Вашого іміджу.

Чому серед переможців конкурсу-захисту МАН не названі прізвища учнів нашої школи Шмарговського Максима, Лукашина Віктора, Кривінок Яни, Стасишина Олександра, обласних призерів предметних олімпіад Москаленко Яни, Лисенко Юлії, Шевченко Олега. Ви ж самі вручали грамоти їм. 47 % учнів школи – переможці районних предметних олімпіад. Із 493 учнів, які навчаються в школі 420 стали призерами різноманітних олімпіад та конкурсів, 15 учнів – учасники і переможці районного конкурсу-захисту робіт МАН.

Як дозволили Ви собі посягнути на авторитет людини, яка користується заслуженою повагою серед односельців, педагогічного, учнівського та батьківського колективів, є депутатом районної ради 5 скликань.

Про нашого директора так пишуть діти: «Віталій Вікторович впевнено стоїть біля керма великого корабля мудрим капітаном і спрямовує його не на рифи, каміння і мілину, а в широкий простір «бурхливого моря» реальності.

… Не загубити дитину, а знайти себе в цьому непростому світі – таке його педагогічне кредо. Тому і домігся школи повного дня, розширив мережу гуртків, на яких ми не лише підвищуємо рівень знань, а й вивчаємо традиції і звичаї – все, що дороге кожному із нас. У нього жодна дитина не залишається поза увагою».

Віталій Вікторович – володар високої нагороди – нагрудного знаку В. Сухомлинського, відмінник освіти, вчитель-методист, депутат районної ради.

Ми хочемо Вам відповісти, що у нас є Директор з великої літери, і ми – дружна команда однодумців. А чи у Вас є звання та нагороди такого рівня?

Що спонукало Вас до такої статті? Ще ніколи наша улюблена районна газета не друкувала такого брудного звинувачення.

Чи не візит губернатора Круглова М.П., який напередодні 1 вересня побував у школі і показав Вашу недолугість та безгосподарність, а Ви вирішили свої промахи звалити на здорову голову великого педколективу, керованого мудрою людиною.

З Вашим приходом на посаду начальника відділу освіти райдержадміністрації припинилося виконання районної програми «Обдарована дитина»: матеріальне заохочення дітей та вчителів – переможців обласних та Всеукраїнських олімпіад, різноманітних конкурсів.

І щороку, не дивлячись на збільшення державних коштів на освіту, у Вас виникає все більше і більше не вирішених проблем щодо фінансового розподілу. Соціальні гарантії педпрацівників погіршуються (відрядження, курсова перепідготовка, медогляд).

Згодьтеся, що це Богдан В.В. вперше подбав про створення нового типу школи в районі – навчально-виховний комплекс. Ви, за його прикладом, створили в районі ще 2. Це він на сесії районної ради ініціював у кожній школі 75% школярів охопити гуртковою роботою, цим самим зайняти дітей і відволікти від вулиці, негативних впливів.

А де ж Ваші шкільні округи? Не під силу без школи №1? Почекайте, Віталій Вікторович допоможе.

Ви констатуєте, що в районі збільшився відсоток учнів, охоплених гуртковою роботою. Але чомусь забули конкретизувати, що завдяки зусиллям Віталія Вікторивича з державного бюджету (а держава навіть у скрутні моменти не шкодує коштів для розвитку дитячої творчості) виділено 1 млн. 400 тис. гривень на позашкільну освіту для РНВК. Ми використовуємо 850 тис., а решта коштів розподіляється Дудком С.М.. Щорічне збільшення коштів на школу пояснюється витратами на функціонування гуртків, якими охоплені учні не лише нашої школи, а і шкіл району: Мостівської, Богданівської, Прибузької, Козубівської та Лідіївської.

Наша школа, керована далекоглядним керівником, має найвищий рейтинг оцінки роботи серед педколективів району.

Вчителі школи впроваджують у практику своєї роботи найновіші технології, беруть участь у Всеукраїнському експерименті з художньої культури та обласному експерименті з медіакультури.

А скільки обласних та районних семінарів проведено на базі РНВК! У минулому навчальному році на базі школи була проведена виїзна науково-методична рада МОІППО. Доречно зазначити, що відкритий урок з історії для працівників районних відділів освіти області, проведений Богданом В.В. на високому науковому та методичному рівні. Ви особисто давали високу оцінку педагогічній майстерності директора.

За результатами експертної оцінки управлінням освіти облдержадміністрації РНВК атестовано з відзнакою.

Нагадуємо, щорічний звіт директора школи (вже третій рік поспіль) оцінений балом «відмінно».

Ви б задумалися над цими фактами, а не вишукували мізерні доходи від роботи «лазні» та поховальних трапез?

Щодо земельних доходів, то їх використання підтверджено документально.

А, може, ще хтось зробив таку велику справу, як посадив шкільний сад?

Мабуть, в одній нашій школі не має фонду «добровільних» вкладів ьатьків у шкільну касу.

Майже в кожну школу району подаровані ноутбуки, інтерактивні дошки. Чомусь обходять тільки РНВК. Ми іноді не в змозі дітям відповісти, а чому нам ніколи нічого не дарують, коли у нас такі перемоги.

Прикро, що замість благословення на успіший старт у новому навчальному році, поздоровлення напередодні професійного свята – Дня вчителя, Ви всіма силами створили атмосферу недоброзичливості та напруження.

23 вересня в особі директора Ви передали подяку педколективу за підготовку до зустрічі в школі освітян Весилинівщини і, очевидно, у цей же день віднайшли у своїй душі цілу бочку чорної словесної фарби, щоб «віддячити» за добрі справи.

А де ж та педагогічна етика, святість учителя як особистості?

… Черствіють душі…Як кажуть, духовний Чорнобиль давно вже почався…

Надворі кінець вересня. Злагоджено працюють всі ланки великого шкільного організму.

5 вересня школа успішно (за графіком) пройшла тарифікацію. І знову тривога та напруження… Очевидно, судових засідань і в цьому році не обминути.

Ми не довіряємо Вам і не віримо, що Ви є виразником ініціатив Президента України щодо розвитку талантів підростаючого покоління.

Ми чітко знаємо свої завдання і вимагаємо дати нам можливість працювати з дітьми, а не відбиватися в черговий раз від перевірок. На порозі знову КРУ – перевірять достовірність Ваших брудних фактів.

Поверніть нам право спокійно вчити дітей, а не всіляко доводити, що наша школа – це храм науки, високої духовності, де невпинно пульсує шкільне життя: діти та вчителі творчо і старанно працюють, виховуючи юних громадян України, здобуваючи щодня нові висоти.

 

Текст відкритого листа прийнято на загальних зборах колективу вчителів та батьків 27 вересня 2013 року.

Переглядів: 1190 | Додав: Svetik | Рейтинг: 4.1/10
Всього коментарів: 1
1 Знаю  
0
Оце лизнули так лизнули......Ура кормчему, світилу педагогічної науки

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz