П`ятниця, 29.03.2024, 15:26
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Соціально-психологічна служба школи
09:56
Соціально-психологічна служба школи

  

      Мета служби полягає в створенні сприятливих умов для розвитку і соціалізації, психологічного комфорту і безпеки учнів. Завдання її тісно пов'язані з підготовкою висококваліфікованого фахівця, що зможе успішно адаптуватися до майбутньої діяльності, прагнутиме фахового й особистісного самовдосконалення та професіонального росту. Робота, що здійснюється соціально-психологічною службою (Журбенко І.О.), розмежовується на декілька напрямків: діагностичний, прогностичний, консультаційний, захисний, профілактичний, соціально-перетворювальний, організаційно-методичний. 

 

     На сьогоднішній день важливим аспектом в роботі практичного психолога Журбенко І.О. залишається діагностика готовності дітей до навчання в школі, діагностика адаптації учнів в 1, 5, 10-х класах для своєчасного виявлення рівнів фізичного, психічного, інтелектуального, соціального розвитку та організації корекційно-розвивальної роботи.

 

   У 5 -х класах здійснюється контроль за адаптацією їх до нових умов навчання, адже перехід учнів з початкової школи до середньої сприяє навантаженню як на самих учнів, так і на їхніх батьків. Це пов’язане із зміною класного керівника, з появою нових вчителів, предметів, кабінетною системою навчання та ще й збігається з віковими змінами - вступом дитини у підлітковий вік.

 

Учневі доводиться вирішувати ряд психологічних і організаційних проблем, а саме:

 

- як не загубитись в просторах школи?

 

- як розподілити час на перерві?

 

- що робити, коли ображають старшокласники?

 

- як впоратись із зростанням кількості уроків, а отже, й домашніх завдань?

 

- як налагодити взаємини з різними учителями, пристосуватися до їхніх вимог, методів навчання,    а можливо й темпераменту?

 

- як стати значимою людиною для класного керівника?

 

       Усе викликає напруження психіки дитини і може призвести до перевтоми, високого рівня тривожності, труднощів у соціально - психологічній адаптації.

 

Для попередження можливих негативних явищ на даному етапі розвитку особистості школяра, виявлення труднощів адаптації практичним психологом проведено спеціальне психологічне дослідження. Мета дослідження: виявлення потенційної (групи ризику), тобто дітей, чиє подальше навчання та виховання пов’язане із суттєвими труднощами (діти з емоційними розладами, порушеннями поведінки, зниженням рівня навчальних досягнень).

 

     Також, було проведено тренінг  «Спілкування – це просто…» для учнів 6 –х класів. Мета тренінгу: розвиток умінь та навичок ефективного спілкування, адекватного оцінювання себе, конструктивного вираження своїх думок. У ході заняття було використано різноманітні вправи: «Бінго», «Пять  добрих слів», « Я ображаюся», «Будинок, хазяїн, ураган»…

 

Переглядів: 327 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz