П`ятниця, 26.04.2024, 16:17
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 8 » Шевченківські дні у школі!
08:20
Шевченківські дні у школі!

Щороку в березневі дні все свідоме українство вшановує свого Генія і Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка. З метою гідного відзначення 205 річниці з дня народження великого поета і мислителя, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в нашій школі було заплановано ряд заходів для учнів 1-11 класів.

Першорядним завданням нашої школи сьогодні є спрямування навчально-виховного процесу на вивчення молоддю ХХІ століття невмирущого і незгасного слова Тараса Шевченка – батька української нації. У його словах показана нам далека-далека дорога для нашої майбутності. Ми маємо глибоко і досконало вивчити творчість Кобзаря, вчитуватись у його слова, шукати дороги, йти нею, щоб щастям і миром пломенилась наша ненька-Україна.

Шевченківський березень у НВК увінчано конкурсами читців-декламаторів, виставками книг, тематичними диктанти, радіопередачами, усними журналами, конференціями, переглядами документальних та художніх фільмів про Т.Г.Шевченка, інсценізаціями, літературними сторінками, вікторинами, дебатами, віртуальними екскурсіями, брейн-рингами, годинами спілкування, літературними вітальнями. Також у нашій школі відбувся конкурс малюнків, стінних газет, фотовиставка. Учителі-словесники випустили газету “Дивослово”, присвячену 205 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.
4 березня проведено загальношкільну тематичну лінійку, присвячену життєвому і творчому шляху Т.Г. Шевченка.

7 березня було проведено “Шевченківські читання“, приурочені 205 річниці від дня народження поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка. У читаннях взяли участь учні нашої школи під керівництвом Гнатенко О.А. Кожний із присутніх продекламував улюблений вірш Великого Кобзаря та висловив своє бачення щодо творчості Шевченка. Слова Кобзаря сьогодні є актуальними та пророчими і надихають на боротьбу проти несправедливості, адже саме його рядки: « Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За Вас правда, за Вас слава і воля святая!» - звучали на Майдані під час Революції Гідності. Також на розсуд учнів старших класів був представлений фільм «Таємниця генія Шевченка».
Шевченківське слово має великий вплив на формування світогляду всіх поколінь, у тому числі й молоді. З метою популяризації творчості видатного діяча, учитель української мови та літератури Гушпіт Н.Б. запропонувала увазі учням 5  класів урок-гру «Ти завжди в серцях людей, Тарасе!», присвячену життю і творчості Тараса Шевченка.

Учні 9 класів написали диктант про Т. Шевченка (Шмарговська Л.В., Підойма Т.А).

Проведено захист проектів «Я так люблю свою Україну…» (подорожі на Україну)( 8 –Б кл. , вч. Лукащук О.Г),   «Я на сторожі коло них поставлю слово…» (Шевченко-політик-борець) (9-Б клас, вч. Підойма Т.А.),, (10-А, вч. Шмарговська Л.В), «Не забудьте спом’янути…» (Шевченко і ХХІ століття) (11 кл.). Учні відновили в пам'яті матеріал про життєпис поета, розкрили значення його творчості для укараїнського народу, навчились виховувати в собі почуття гуманізму та оптимізму як головних рушійних сил у житті.
Круглий стіл «Тарас Шевченко – пророк українського народу» в 7 класах провела Шмарговська Л.В., наголошуючи : «Нехай же в кожній оселі на чільному місці лежить “Кобзар”, бо там отворена історія і душа нашого народу. Це для всіх мільйонів українців велика книга мудрості, книга любові до України».
    6 березня учні 10 класів зібралися на виховну годину «Кобзар у нашій оселі», щоб вклонитися великому українському поетові, мислителю, пророку національного відродження в Україні – Т. Г. Шевченку, який став славою і гордістю українського народу, заповітною думою, його безсмертною піснею. Бо саме він, народжений весною, був і зостався символомвесняного пробудження та вічного оновлення, символом незнищенності людства і людяності, в ім’я яких жив (Слободенко А.М., Скорбенко Л.В.).
Виставка-вітраж «На сповідь до Т. Шевченка» та виставка його творів прикрашали шкільну бібліотеку протягом тижня (Струк Т.П., Гушпіт Н.Б.).
У нашій школі були проведені тематичні диктанти «Геній Великого Кобзаря» та «Тарас Шевченко – геній України» , а також змістовні виховні години, на яких учні показали відмінні знання з даної тематики (учителі початкових класів).
Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами. І в тому щасті ти, Тарасе, будеш вічним, як сонце над землею.

Переглядів: 376 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz