Вівторок, 07.05.2024, 02:15
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 3 » Програма «Універсал» - нові перспективи…
12:28
Програма «Універсал» - нові перспективи…

Проектування навчально-виховного процесу – багаторівнева освітня система взаємопов'язаних психолого-педагогічних технологій, що забезпечують послідовність навчально-виховного процесу загальноосвітнього навчального закладу й розкривають характер взаємодії всіх учасників НВП залежно від поставлених цілей і завдань особистісного розвитку учня. 

Науково-дослідну та експериментальну роботу зі створення та апробації системи психолого-педагогічного проектування особистісного і соціального розвитку учнів загальноосвітніх навчальних закладів  розпочато з 1998 року за  ДПК «Універсал». Результати експертної оцінки схвалені Президією Академії педагогічних наук України (протокол № 1-7/5-69 від 22.05.2001 р.). та (протоколом 04.07.07р.).  

 Наказом Міністерства освіти та науки України від 06.07.2007 р. № 580  систему психолого-педагогічного проектування соціального розвитку учня та комп'ютерний комплекс ДПК «Універсал» рекомендовано до широкого використання в загальноосвітніх навчальних закладах за умови спеціальної підготовки педагогічних кадрів. 

 З  діагностичного-проектуючого комплексу «Універсал 4- online» працює вже понад 500 навчальних закладів України. Користувачами є не тільки навчальні заклади України . 

Педколектив Доманівського РНВК вже одинадцять років використовує цю програму. Впровадження даної освітньої системи в навчальному закладі здійснює відділ проектування розвитку обдарованості Інституту обдарованої дитини НАПН України. Науковий консультант – автор програми «Універсал», кандидат педагогічних наук,  завідуючий відділом проектування розвитку обдарованості Інституту обдарованої дитини НАПН України, доцент кафедри психології управління Університету менеджменту освіти НАПН України, доцент Киричук Валерій Олександрович.  

Комплекс «Універсал 4- online» створений на основі восьми авторських психолого-педагогічних технологій. Що дає можливість педагогічним колективам ЗНЗ в онлайн режимі проводити комплексну психолого-педагогічну діагностику всіх учасників навчально- виховного процесу(учнів, педагогів, батьків), створювати автоматично характеристики та рекомендації по розвитку особистості дитини, прогнозувати розвиток обдарованості, конструювати тактичні задачі особистісного розвитку, створювати банки навчально-виховних програм та проектів.  

Діагностично-проектуючий комплекс дає можливість виявляти та коригувати вади особистісного  розвитку і тут важливо  провести діагностику не лише з дітьми, а й з батьками. Батьки, зареєструвавшись у адміністратора матимуть змогу пройти тестування в режимі онлайн, зможуть постійно користуватися інформацієою на своїй сторінці (конфіденційно), спостерігати динаміку розвитку своєї дитини.  

Навчально-виховний зміст планів роботи як навчального закладу, так  і класних керівників, практичних психологів за даними технологіями є ціленаправленим, системним та особистісно-орієнтованим на реалізацію конкретних корекційно-розвивальних задач особистісного розвитку всіх учнів. При цьому економія часу, що витрачається на створення таких планів роботи, перевищує в десятки разів традиційні методи й підходи до процесу планування. 

 Клієнтами комплексу є: адміністрація навчального закладу, практичні психологи, вчителі, класні керівники, медичні працівники, учні та їх батьки.  

Впровадження цілісної системи соціально-педагогічного проектування навчально-виховного процесу в практику роботи загальноосвітніх навчальних закладів за допомогою даних комп’ютерних комплексів проводиться поетапно.    

Отже,  на даному етапі виникла необхідність провести навчання для всього колективу. Тому адміністрація Доманівського РНВК запросила автора проекту Валерія Олександровича Киричука та Старший наукового співробітника Інституту обдарованої дитини, психолог вищої категорії, методист, гештальт-терапевта, тренера-консультанта Єнотаєву  Людмилу Євгеніївну . 

  Протягом двох днів досвідчені фахівці навчали вчителів, як працювати з програмою, та проводили лекції і тренінги з психології. Компетентність, самовіддача, доступність, простота у спілкуванні сприяли ситуації комфорту та залишили надзвичайно позитивні враження. 

 26 та 27 лютого вчителі навчального закладу зацікавлено відпрацьовували програми складання календарних, поурочних планів, планів класних керівників у ДПК «Універсал 4- online». 

Педколектив РНВК впевнений, що саме цей шлях – шлях засвоєння та активної роботи за новими технологіями – дозволить досягти головної мети – виховання високоморальних, компетентних громадян України. 

Шановні батьки! 

Дуже сподіваємось на вашу підтримку та розуміння . Просимо вас отримати доступ до власної сторінки та долучитися до роботи з програмою, адже виховання дітей – наша спільно справа. 

Переглядів: 547 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz