П`ятниця, 03.05.2024, 06:06
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 22 » Про фінансування Доманівського НВК у 2019 році
16:21
Про фінансування Доманівського НВК у 2019 році

17 січня 2019 року в Доманівському НВК відбувались загальні збори трудового колективу. На порядку денному стояло питання : «Про фінансування Доманівського НВК у 2019 році».

На зборах були  присутні Шульгіна Г.В., Власюк В.Д., депутати Доманівської селищної ради та працівники апарату управління  селищної ради.

Із співдоповідями на зборах виступили начальник відділу освіти         Тихолаз О.М., директор Доманівського НВК Богдан В.В.

В обговоренні взяли участь Власюк В.Д.,  Молдованенко М.О.,    Федосєєнко І.Г., Базаренко С. І.

Збори прийняли рішення з обговорюваного питання.

                                     Рішення №1

Загальних зборів трудового колективу Доманівського НВК «Про фінансування Доманівського НВК у 2019 році» від 17 січня 2019 року.

Заслухавши та обговоривши співдоповіді начальника відділу освіти  Тихолаз О.М.  та директора  Доманівського НВК Богдана В.В., збори відзначають, що у фінансуванні Доманівського НВК , як і в інших закладах освіти селищної ради є багато проблем, які треба вирішувати.

За останні 2 роки Доманівською  селищною радою було  прийнято декілька рішень, які погіршили рівень надання публічних послуг, зокрема в галузі освіти.

Так, у 2017 році було припинено харчування всіх учнів 1-4 класів, за бюджетні кошти (єдина селищна рада в Доманівському районі). А це суперечить п. 5 ст. 4 Закону України  «Про добровільне обєднання  територіальних громад».

5 грудня 2017 року Доманівська селищна рада прийняла рішення «Про внесення змін до Статуту Доманівського НВК», фактична ліквідація Центру дитячої та юнацької творчості відбулась посеред навчального року , що суперечить п. 2  ст. 25 Закону України «Про загальну середню освіту».

Миколаївський окружний адміністративний суд своїм рішенням №814/99/18 від 21 березня 2018 року це рішення визнав протиправним та скасув його..

Але депутати селищної ради приймають бюджет на 2018 рік ,в якому припиняють фінансування Центру дитячої та юнацької творчості, а потім 23 травня 2018 року приймається рішення про реорганізацію Доманівського НВК. Це рішення виконати неможливо, тому що селищна рада грубо порушила чинне законодавство  України про працю та перевищує повноваження органів місцевого самоврядування.

Педагогічні працівники звернулися до Доманівського суду, який зобовязав Доманівський НВК виплатити заборгованість  по заробітній платі в сумі 359 тис. грн.. Таким чином, 14 депутатів селищної ради, що голосували за внесення змін до статуту НВК, завдали збитків нашому закладу освіти на 359 тис. грн..

Уже два роки поспіль гострою проблемою є розподіл освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників. Мережа класів Доманівського НВК, що впливають на формулу розподілу освітньої субвенції, дозволяє нашому закладу освіти отримувати достатню кількість коштів для виплат, що гарантуються державою. Так, відповідно до розрахунків по формулі Доманівський НВК повинен отримати майже 14 млн. грн.. освітньої субвенції. Але селищна рада на 2019 рік виділяє 11,29 млн. грн..Знову повторюється практика 2017,2018 років, коли від  Доманівського НВК відриваються кошти освітньої субвенції на латання «дірок», що утворилися  в результаті низької наповнюваності класів, високої щільності учнів у Доманівській ОТГ за рахунок Козубівської та Зеленоярської філій Доманівської ЗОШ №2 .

Колектив Доманівського НВК вважає такий підхід до розподілу коштів недопустимим та протизаконним.

Доманівська селищна рада своїм рішенням №1 від 22 серпня 2018 року «Про ефективне та економне використання коштів з державного та місцевого бюджетів закладами освіти Доманівської селищної ради» відміняють Бюджетний Кодекс України і самі беруться регулювати «взаємовідносини між різними учасниками бюджетного процесу», відміняють законодавчі та нормативні документи щодо штатних розписів закладів освіти, зобов’язуючи провести скорочення обслуговуючого персоналу на 15%. Але ж штатні розписи закладів загальної середньої освіти затверджуються керівником закладу на підставі типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених Міністерством освіти (ст.. 45 Закону України «Про загальну середню освіту).

Збори звертають увагу керівництва Доманівської селищної ради на величезний штат управління, що поглинає на своє утримання більше 2 млн. грн..то починати скорочення треба з неефективного апарату управління.

Приводом соціальної напруги є невиконання Доманівської селищною радою вимог ст. 57 Закону України «Про освіту» – «державні гарантії педагогічним і науково- педагогічним працівникам».

Зовсім не виділяються кошти на поточні ремонти споруд, що призводить до їх аварійності та руйнації.

Великою проблемою став підвіз учнів до школи – на старі автобуси не виділяються кошти на придбання запчастин, оплата праці водіїв не відповідає вимогам сьогодення.

Селищна рада не має плану забезпечення  вчителів житлом. А це значить – до нас не приїдуть молоді вчителі.

Для харчування дітей треба обновити обладнання кухонь в опорній  школі та Петропавлівській  і  Царедарівській філіях.

Таким чином, збори відзначають, що Доманівська селищна рада не в повному обсязі виконує обовязки  засновника  Закладу освіти, що визначені п. 6 ст. 25 Закону України «Про освіту».

Виходячи із вищевказаного, загальні збори трудового колективу Доманівського НВК вирішили:

  1. Звернутись до Доманівської селищної ради з клопотанням негайно (10-15 днів) розробити план порятунку освіти громади. При цьому врахувати вимоги діючого законодавства в галузі освіти, можливості кожного закладу освіти,  та перспективи розвитку освіти в Україні. Для цього створити робочу групу із представників закладів освіти ОТГ.
  2. Звернутись до керівництва Доманівської селищної ради ще раз  і більш детально  проаналізувати  стан фінансування закладів  загальної середньої освіти з  метою  пошуку  найбільш ефективної  моделі фінансування.  Добитись, щоб кошти, виділені на  заклади освіти, «працювали»  на  учня, а не на «стіни».
  3. Запропонувати Доманівській селищній  раді   кардинально змінити фінансування позашкільної освіти,кошти  розподіляти на одного учня Доманівської селищної ради  і дати  можливість батькам використати цю суму (ваучер)  на позашкільну   освіту своєї дитини.
  4. Звернутись до Доманівської селищної ради з клопотанням до відпускної кампанії вирішити питання передачі  Козубівської  та Зеленоярської  філій Доманівської ЗОШ №2 , які  негативно впливають   на фінансування  закладів освіти Доманівської громади,  у власність Доманівської районної ради.
  5. Дирекції Доманівського НВК разом з відділом освіти розробити до 01.02.2019 р. план  розвитку опорного закладу  та його філій з метою створення для учнів Доманівки, Петропавлівки та Царедарівки єдиного  освітнього простору. Передбачити  зміцнення  матеріальної бази філій опорного закладу.
  6. Вимагати від Доманівської селищної ради відновити харчування за бюджетні кошти учнів 1-4 класів.
  7. Клопотати   перед   селищною  радою  про вирішення  питань пов’язаних із підвезенням  учнів до школи – автобуси, запчастини,  пальне,  оплата праці водіїв.
  8. Клопотати перед селищною радою про виділення  коштів на придбання технологічного обладнання  для кухонь Доманівського НВК, Петропавлівської та Царедарівської філій.
  9. Запропонувати  Доманівській   селищній  раді  розробити план забезпечення вчителів житлом.
  10. Клопотати   перед   Доманівською  селищною  радою  при розробці  планів економії   бюджетних коштів  розпочати  цей процес і   скорочення на 50%  неефективного апарату управління  селищної ради, а потім до  цього процесу підключаться і заклади освіти.
  11. Дирекції Доманіського НВК  виплачувати  заробітну плату працівникам згідно з діючим  законодавством України.
  12. Трудовий колектив  Доманівського НВК дає згоду   на реорганізацію  закладу освіти  у сучасну установу (багатопрофільний ліцей, соціальна школа, школа творчості). Для  цього  є необхідний кадровий потенціал  та матеріальна база.

 

Голова зборів                                  В.В.Богдан

 

Секретар зборів                              А.М. Слободенко

Переглядів: 337 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz