П`ятниця, 26.04.2024, 00:50
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 5 » Новини МЕДІА
18:14
Новини МЕДІА

     Фотографія  є  засобом  документального відтворення дійсності,  документом,  що  є  основою  зображальної соціальної інформації. У своїй роботі медійники використовують різні методи збору та подачі інформації. Провідне місце серед них займає фотографія. Саме в інтернет-медіа фотографія отримала найширше застосування, ставши незамінним засобом їхнього існування. Водночас фото залишаються невід’ємним елементом перших шпальт сучасних газет та журналів. Також, все більше знімків передається в ефір телебаченням, нерідко зовсім замінюючи собою текстову інформацію.

Фотографія може зробити людину свідком подій, що відбуваються у

світі, створити почуття причетності до них. Вона дає уявлення про окремі

епізоди громадського життя,  військові зіткнення,  стихійні  лиха,  наукові

відкриття, що відбуваються в найвіддаленіших куточках нашої планети. Саме в цьому виражається найголовніша функція зображень  в  ЗМІ -бути

документальним свідченням,  що беззастережно підтверджує правдивість

наведеної інформації.  Зображальні матеріали  є  засобом,  що викликає  у 

аудиторії більшу довіру до інформації, яку подають інтернет-ЗМІ.

Саме тому, на занятті з медіа-культури  «Роль фотографії у масовій комунікації, її жанри та види», учні 10 –А класу прослідкували історичний розвиток фотографії за допомогою презентації, створеної школярами.

         Випереджаючі завдання, які одержали десятикласники, продемонструвавши роботи відомих фотомитців світу, вразили динамізмом та екстримом. Олег Ситник представив роботи відомого шведського фотохудожника Якоба Фелендера. Фото Туане Еггерс представила Русляк Діана. Вражаючу презентацію Адреаса Лінда продемонструвала Дочич Ілона.

Документальний фільм про найбільшого ентузіаста розвитку дитячої фотографії  в Україні прокоментував Антон Чабаненко.  Також, доманівський фотограф Олена Будз вражає творчістю та колоритністю своїх  фото, її роботи представила Степчук Яна. Учні показали свої вміння фотографувати та визначати різницю між реальністю і  її відображенням на фотографії.

 Найкрасивіші куточки рідного селища були на фото Федоренка Дмитра, Пащенко Валерії. Жанр ломографії (життя в усіх його проявах) зафіксувала Наконечна Крістіна. Іміджеві фото продемонструвала  Дочич Ілона.

         Отже, учні дослідили нові можливості фотографії в інтернеті; розглянули різні види фоторепортажу як основний жанр прес - фотографії у нових медіа; з’ясували роль та жанрові особливості фотографій у інтернет-ЗМІ; виявили  фактори,  що впливають  на  розвиток  фотожурналістики  в нових медіа.

 

 

 

 

Переглядів: 380 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz