Вівторок, 16.04.2024, 20:42
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 29 » Новини ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ
16:31
Новини ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

На базі ДоманівськогоНВК продовжуються і поглиблюються Всеукраїнський експеримент з  «Фінансової грамотністі».

Нині досить актуальною є проблема формування особистості майбутнього громадянина України. Сучасні освітні програми, які розробляються відповідно до вимог Міносвіти і спрямовані на забезпечення умов всебічного розвитку та виховання дітей, постійно змінюються, доповнюються, удосконалюються, з’являються нові навчальні предмети. Проте вони не завжди охоплюють у повному обсязі питання виховання, актуальні для сьогодення.

Упровадження економічної освіти для дітей є одним із найважливіших завдань, які стоять перед нашою державою. Не навчивши дітей мислити і діяти за законами економіки, ми не зуміємо прищепити їм справжню фінансову грамотність у реальному житті.

    Слово "економіка" ми чуємо мало не щодня. Що воно означає? Це поняття стосується лише бізнес-структур та підприємств, чи може й усіх громадян?

Економіка — це наука, яка вивчає економічне життя суспільства та економічні стосунки, що формуються між людьми внаслідок економічної діяльності. У перекладі з грецької мови слово економіка означає мистецтво ведення домашнього господарства («ойкос» — дім, домашнє господарство; «номос» — учення, закон).

     Не секрет, що в багатьох  батьків виникають питання: «Навіщо потрібна економічна освіта в школі?», «Як можна застосовувати основи економічних знань на практиці?», «З якого віку має починатись економічна освіта?» тощо.

    Чи цікавилися ви коли-небудь, як вирішити  питання фінансової грамотності дітей? Досить зрозуміти, що знання про те, як накопичувати, розподіляти та вкладати кошти,  школярі отримують ще змалечку. При цьому варто зазначити, що ці знання є дуже корисними й для батьків. Бо, тоді, легше пояснити дитині, чому не завжди можна отримати те, що хочеш.

Результатом отримання економічних знань у школі буде інтерес дітей до вивчення фінансової грамотності у класах. Учні сприймають економіку не як щось незрозуміле й непотрібне. А  прагнуть  до поглиблення економічних знань, необхідних у житті чи майбутній професії. Діти змалку вчаться планувати сімейний бюджет, що, до речі, не завжди вміють робити дорослі.

Економічна освіта має реалізовуватись на основі тих знань, умінь і навичок, які учні отримали в дошкільних закладах, сім’ї. До того ж економічні знання інтегруються  у змісті інших предметів (математика, природознавство, трудове навчання і т.д.).

    Використовуючи в навчальному процесі теоретичний матеріал, засоби образотворчого мистецтва, рольові ігри, дискусії, методи роботи в малих групах та в парах, вчитель-експериментатор  Дротенко М.А. розвиває  в дітей спостережливість і вміння порівнювати, аналізувати, зіставляти, пояснювати причини виникнення економічних явищ, робити висновки й узагальнювати побачене.

   На формування саме таких якостей і спрямована економічна освіта покоління. Тому, так важливо ще з початкових класів введення уроків фінансової грамотності, щоб  формувати в учнів економічне мислення, вміння орієнтуватись у нестандартних ситуаціях та проявляти ініціативу.

Заступник директора з науково-методичної роботи

 

 

 

 

 

Переглядів: 304 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz