Неділя, 05.05.2024, 17:32
Ліцей "Успіх" Доманівської селищної ради Миколаївської області

Ви увійшли як $USERNAME$ | Група "$USER_GROUP$" | RSS

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Жовтень » 15 » До відома батьків!
21:11
До відома батьків!

       У Доманівському закладі ЗСО №1 впроваджується дослідно-експериментальна робота Всеукраїнського рівня за темою «Управління проектами особистісного розвитку учнів у освітньому середовищі об’єднаних територіальних громад» (на 2018-2023 рр.), використовуючи діагностично-проектуючий комплекс «Універсал-онлайн». Впровадження даної освітньої системи в навчальному закладі здійснює Центр інституту післядипломної педагогічної освіти Державний вищий навчальний заклад  «Університет менеджменту освіти» НАПН України. Науковий керівник – автор програми «Універсал-онлайн», кандидат педагогічних наук,  доцент кафедри  психологічного управління ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України Киричук Валерій Олександрович.

За даною програмою «Універсал-онлайн»,колектив продовжує експериментальні дослідження, що дозволяє створити в освітній практиці навчального закладу цілісну систему психолого-педагогічного проектування навчально-виховного процесу. Основними результатами при комп’ютерній обробці інформації в комплексі передбачено кількісно-якісний аналіз особистості й колективу (групи) за певними соціально-психологічними напрямами.

 Участь закладу  на  Всеукраїнському рівні дає можливість вийти на реальні позитивні результати в особистісному розвитку учня. У проекті дослідно-експериментальної роботи застосовано системний підхід (компонентно-структурний, функціональний  та прогностичний аналіз) у дослідженні феномена розвитку особистості, запропоновано конкретні психолого-педагогічні технології. Практичним психологом у школі є Щербина Віра Вікторівна, яка проводить  2 рази на семестр у кожному класі (2-11 кл.) психологічні тестування «Соціум», «ДВОР» (вади особистісного розвитку), «Ваша домінуюча система сприйняття», «Ціннісні пріоритети»; методика «Ставлення батьків» (анкету заповнюють батьки, де є можливість виявити стилі виховання та ставлення батьків до дітей). Крім цього, кожен із батьків має можливість отримати доступ до своєї персональної сторінки у даній програмі (код доступу можна отримати в заступника директора з методичної роботи Підойми Т.А.).

      Дослідно-експериментальна робота, спрямована на цілеспрямоване і разом з тим, вибірково-системне освоєння існуючої психолого-педагогічної культури для цілей розвитку і саморозвитку особистості учнів. Визначено передумови розвитку особистості, здійснено комплексне вивчення особливостей психо-медико-соціального розвитку особистості учня, розглянуто його структуру і динаміку. Також, обґрунтовано наскрізну систему управління проектами особистісного розвитку учня, яка може слугувати методологічною базою психологічної та педагогічної допомоги, де розвитокособистості розглядається як цілісний освітній процес, який містить фізичний, психічний, соціальний та духовний компоненти.

Заступник директора з методичної роботи

 

 

 

 

 

Переглядів: 127 | Додав: Svetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш час




Наша адреса

вул. Центральна,85 ,
смт. Доманівка, Миколаївська область, 56400, тел. 0(5152)9-16-68 Електронна адреса: domrn12@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz